Fløyelsmyk sjokoladeis med to ingredienser

sunn sjokolade is sjokoladeis banan sukkerfri melkefri laktosefri helse is

Som en ekte frysepinne så er jeg ikke superfan av is, men sjokolade derimot klarer jeg ikke å motså! Og hvis jeg først skal spise is, hvorfor ikke lage den skikkelig næringsrik?

sunn sjokolade is sjokoladeis banan sukkerfri melkefri laktosefri helse is

Du du trenger:

– En fryst banan i biter
– En toppet teskje med rå kakaopulver


Dette er en gylden mulighet til å redusere matsvinn hjemme. Jeg kaster aldri bananer når de blir brune, jeg tar av skallet, kutter de i biter og har i en matboks i fryseren. Det hender faktisk at jeg kjøper bananer som er på vei til å bli brune i butikken, fordi jeg antar at ingen andre kommer til å kjøpe de, og jeg har ikke tålmodighet til å la de ligge på benken til jeg syns de er “modne nok”. Jeg liker de skikkelig modne / brune for å lage is, da blir isen søtere og jeg syns konsistensen blir bedre!

Slik gjør du:
Ha bananbitene og kakaopulver i en foodprossesor, blender eller kjør med stavmikser til du for en jevn is. Du bør ha kraftige maskiner av god kvalitet til dette, siden bananbitene er harde. Du kan tilsette litt valgfri melk eller la bitene tine bittelitt først hvis maskinen din har problemer med å knuse bitene.

Jeg elsker å bruke kakaobiter, bringebær og salte peanøtter som topping. Helst servert sammen med en deilig kaffelatte!

sunn sjokolade is sjokoladeis banan sukkerfri melkefri laktosefri helse is

Fun fact! Visste du at kakaobønnen er ekstremt rik på antioksidanter, som er kroppens største beskyttelse mot frie radikaler og oksidativt stress? Antioksidanter er derfor gull for å motvirke tidlig aldring og rynker, blant mange andre oppgaver som antioksidanter har i kroppen. Rå kakao inneholder mer antioksidanter enn “vanlig” kakao, fordi den ikke er varmebehandlet!



Deler en liten hemmelighet for 2019…

I tjueatten bestemte jeg meg for at til neste år, da skal jeg ta første steget mot drømmen. Jeg har nå utsatt dette i flere år i frykt for  økonomi hovedsakelig, men også andre personlige grunner. Jeg har bestemt meg for å dele dette med dere fordi jeg er redd for at jeg skal feige ut og ikke gjennomføre allikevel, så når jeg har sagt det høyt så er det liksom “no way back”! 

 

Det høres kanskje ikke ut som et stort steg for mange, men for meg er det en ganske big deal.
Jeg skal begynne å studere! 

Om få uker er jeg ferdig med Kostholdsveilederstudiet ved Tunsberg Medisinske Skole. Det er en fagskole som ikke gir bachelor, og kurset jeg har tatt går over to semestre. Det har uansett vært utrolig lærerikt og jeg er vedlig fornøyd med studiet, men jeg tror ikke jeg kommer til å jobbe utelukkedne som Kostholdsveileder og det er så mye mer her i verden jeg ønsker å lære meg! 

Etterhver som årene flyr og søknadsfrister utgår angrer jeg bare mer og mer på at jeg ikke turte å søke. Kanskje handler det om at jeg ubevisst ikke var helt klar heller, men nå kjenner jeg at tiden er inne. Jeg vil studere husdyrvitenskap og lære fra gode foredragsholdere om temaene som jeg brenner for, bli inkludert i et fagelig miljø og ikke minst få studere og jobbe sammen med mange spennende mennesker med like interesser! Det er jo litt skremmende å si opp jobb og stabil økonomi, men noen sjanser må man ta her i livet, og jeg er lei av å la frykten stoppe meg!  Jeg både gleder meg og gruer meg veldig mye! 

Har du vært eller er i samme situajson? Fortsette å jobbe med stabil økonomi eller studere, bli boende og pendle eller flytte, velge studieretning osv… Det er nesten for mange valg! Fortell meg gjerne din erfaring med å studere! Kom du over hindre som du ikke så for deg for eksempel? 

 

Er du flink til å si NEI? 

På dette bildet er jeg sliten, og jeg syns selv at jeg ser sliten ut også. Jeg har vært en uke på et tungt kurs, og når fredagen kom så avlyste jeg alle planer for helgen for å ta vare på meg selv. I stedet ble den en liten tur ut døra i går på matstreif/bondens marked sammen med kjæresten. ❤ Hva prøver jeg å fortelle?
 

 

De fleste har hørt snakk om selvbilde og selvfølelse, men har du hørt om SELVHEVDELSE? Det er hva du gjør på vegne av deg selv. Å formidle til andre hva du føler og ønsker på en direkte, bestemt og positiv måte! 🌷 .
.

  • Du har rett til å være selvhevdende.
  • Du har rett til å si NEI.
  • Du har rett til å gjøre feil og tabbe deg ut.
  • Du har rett til å ikke ta over andres problemer.
  • Du har rett til å skifte mening.
  • Du har rett til å ikke oppgi grunn for din avgjørelse.
  • Du har rett til å si “jeg vet ikke”.
  • Du har rett til å være irrasjonell og ulogisk.
  • Du er ikke avhengig av andres velvilje for å klare deg i livet.

Du kommer ikke til å miste jobb, venner, kjæreste eller familie ved å være selvhevdende, men vær ærlig eller la vær å oppgi noen grunn. Å lyve gir deg ingen god selvfølelse.  Å være selvhevdende bygger opp ditt selvbilde og selvfølelse.  <3

 

 

 

#selvhevdelse #personligutvikling #kognitiv 

 

Krydret og varmende Golden latte uten melk

Golden milk, eller gullmelk, har tatt verden med storm, og denne styrkende drikken er perfekt å kose seg med nå som høstmørket og kulda kommer krypende. Når immunforsvaret jobber på høygir og en bør holde senga og la kropp og fordøyelse hvile, da bytter jeg ut kaffen med gullmelk, og jeg drikker det hele dagen lang. Jeg har blitt syk (igjen…) og da er det så deilig å ha noe varmt, fyldig og nærende å gi til kroppen. I tillegg til å være uten melk (laktosefri) så er denne drikken vegansk og inneholder godt plantefett og litt proteiner. Du trenger en blender eller stavmikser for denne oppskiften. 

 

vegansk golden latte uten melk

Krydret, fyldig og varmende gullmelk-latte 💛
En kopp varmt vann, ca. 2,5 dl.
1 ss hampfrø
1 ss kokosmelk
1 liten ss lønnesirup
1 ts gurkemeiepaste
Ha alt i en blender og blend godt i 1 min til alle hampfrøene er 

Gurkemeiepaste lager du ved å koke opp
1 dl gurkemeiepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts pepper
1 ts ingefærpulver
1 ss kokosolje
2-3 dl vann.

La det putre i 10 min, spe på mer vann om nødvendig, og ha på glass. Holder seg i kjøleskap ca. 1 uke.

Kos deg med en varm kopp gullmelk utover høsten. 🧡🍂 

 

vegansk golden latte uten melk

 

vegansk golden latte uten melk

 

vegansk golden latte uten melk

 

 

 

Kremet frokostgrøt med rå eplekompott

Når jeg postet denne frokostgrøten på storien min på instagram i dag så fikk jeg mange meldinger av folk som ønsket seg oppskriften. Can´t blame them! Denne er råågod! Epler er i sesong nå, så hvis du er så heldig å ha et epletre i hagen er jo dette perfekt! Ellers finner du norske epler i butikken også. Jeg tror vi bare skal la vær å gå rundt grøten (hehehe) og gå rett på sak. Enjoy! 

 

grøt kaldgrøt havregrøt havre eplemos eplekompott chiagrøt frokost

 

Nok til 2 porsjoner: 

Havre- og bokhvetegrøt
1 dl havregryn
1 dl bokhvete (eller 1 ekstra dl havre)
4 dl vann
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg (for en mer næringsrik og kremet grøt)

Legg havre og bokhvete i 2 dl vann og saltet over natten. Kjør blandningen i blender til en myk konsistens. Tilsett resten av vannet og krydderet og kok opp. Klekk i egget og rør godt når grøten er ferdig. 

 

Chiapudding:
2 ss chiafrø
1 dl valgfri melk

Bland sammen og la stå på benken over natten

 

Rå eplekompott
2 epler
1 ts kanel
1 ts kardemomme
2 ts kokosblomstsukker

Fjern frøkjernen i eplene og blend alle ingrediensene godt. 

 

 

Det er stilig og servere grøten i gjennomsiktige glass. Fyll bunnen med havregrøten, så et lag med chiapudding og avslutt med eplekompotten. Som topping har jeg brukt hjemmelaget granola (eller bruk din favoritt!) og kakaobiter / kakaonibs. 

Oppskriften på min hjemmelagde granola finner du her! 

Lag flere lag om du ønsker! Hva med et lag med varme bær eller fyldig nøttesmør? 

 

grøt kaldgrøt havregrøt havre eplemos eplekompott chiagrøt frokost

 

grøt kaldgrøt havregrøt havre eplemos eplekompott chiagrøt frokost