DERFOR bør du bruke REKO-ring!

Har du hørt om REKO-ringen? Det er et landbrukskooperativ, “et matnettverk der flere lokalmatprodusenter annonserer varer på en felles Facebook side.” i følge REKO selv.

REKO står for rettferdig konsum, og “slagordet” er
Lokalprodusert mat, uten mellomledd.

Enkelt og greit.

Konseptet er utrolig enkelt. Den lokale REKO-ringen deler på sin facebookgrupper når neste utlevering er, og matprodusenter kan legge ut sin annonse og ta imot bestillinger i form av en kommentar på innlegget. Det eneste du trenger å huske på er å møte opp på utleveringsdagen og der betaler du med vips.

REKO begynner virkelig å ta fart, og det finnes nå en REKO-ring for store deler av landet! For å finne din lokale REKO-ring går du på denne linken, og finner ditt område. Der ligger det en link til din lokale facebookgruppe.

FINN DIN LOKALE REKO RING HER!Finner du ikke en REKO-ring i ditt område? Start opp en! Ta kontakt med REKO.

reko lokal mat egg bacon økologisk hjort kraft bein boneboth grønnsaker

Dette er fra mitt første kjøp via REKO-ringen, og jeg er fornøyd! Jeg fikk med kraftbein av hjort, bacon fra økologisk utegris, egg fra utegående høner og lokale rødbeter. Det føles så godt å vite at 100% av pengene mine går til sin rettmessige eier, og det er i tillegg veldig hyggelig å faktisk møte de som lager maten min i egen person ved utlevering.

I Norge stemmer vi annet hver år, en stor og viktig avstemning. Glem ikke at du også stemmer hver eneste dag. Små, men minst like viktige avstemninger. Når du velger hvilke produkter du handler på butikken, hvor de kommer fra og hvordan de er produsert, så stemmer du. “Dette vil jeg ha mer av, dette er jeg ikke så fan av”. Hver eneste krone er en stemmeseddel, og du er med på å avgjøre hva som forsvinner og hva som består.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *